Sherman Williams skal hjælpe Sarah Mahfoud til sejr i VM-kampen den 1. februar

Når Sarah Mahfoud den 1. februar skal forsøge at blive Danmarks første IBF-verdensmester i en VM-kamp mod verdensmesteren Brenda Carabajal fra Argentina, vil det ske med støtte fra sværvægteren Sherman ”The Tank” Williams, der er ankommet til Danmark.

Sherman Williams, som ankom til Danmark fra Florida kort før jul, har flere gange før været i landet for at træne Danish Fight Night-boksere heriblandt cruiservægteren Ditlev Rossing. 

Den 47-årige boksetræner fra Bahamas med base i Florida er fortsat aktiv bokser på sværvægtsscenen. Han har derudover træneruddannelser i USA og har i årenes løb suget til sig af visdom fra ophold i boksegyms hos trænerlegender som Lou Duva, Emmanuel Steward, Eddie Mustafa Muhammad, John David Jackson og Buddy McGirt.

Nu skal visdommen og metoderne gives videre til Sarah Mahfoud i forsøget på at sikre en ny dansk verdensmester. Den danske fjervægter, som træner med Williams i dagtimerne i Bokseinstituttet i Valby, er glad for det nye setup, som betyder mulighed for at hente ny inspiration og motivation samt skabe en dagligdag, der rent praktisk kommer til at hænge sammen.

”Jeg er som bekendt flyttet til København, og i forhold til min kommende VM-kamp hænger det sammen med, at jeg gerne skal kunne træne på mine præmisser, så det passer ind i mit program op til så vigtig en kamp. Det er bare nemmere at kunne træne også i dagtimerne. Mogens Palle tilbød mig, at Sherman kunne komme og træne mig, og det synes jeg var rigtig spændende, fordi han kommer med en helt anden baggrund i forhold til boksningen med sine træneruddannelser fra USA. Han har samtidig selv bokset mod nogle rigtigt store navne i sin egen aktive karriere,” siger Sarah Mahfoud og tilføjer:

”Det handler også om at hente ny inspiration og input til min boksning, så jeg kan udvikle mig yderligere. Men det drejer sig også om, at han kommer hertil for at have fuldt fokus på mig i dagtimerne. Det bliver mere prioriteret og planlagt ud fra, at jeg træner om morgenen med ham. Jeg har desuden en eksamen, som jeg skal have tid til. Det her med at ligge og køre til og fra Hillerød og bruge mange timer på det blev for uoverskueligt i længden.”

Sarah Mahfoud er ikke bekymret for, at nye impulser og træningsmetoder vil virke forstyrrende på hendes forberedelser op til VM-kampen. 

”Det bliver ikke noget problem, for jeg er jo allerede i god form. Jeg er god til at omstille mig, og samtidig tager jeg det det, som jeg har lært i Hillerød, med mig. Jeg er dybt taknemmelig for alle, der har været med fra starten. Op til en VM-kamp kræver det helt ideelle forberedelser, og jeg tror også, at det vil booste min motivation at træne på en lidt anden måde og prøve nogle nye ting af. Og så er det dejligt, at det hele bliver skruet sammen på en sådan måde, at min hverdag bliver mere overskuelig,” lyder meldingen fra den danske VM-udfordrer.

Sarah Mahfoud har desuden trænet hårdt med en fysisk træner og fysioterapeut, Tore Sten Andersen, som har tilrettelagt et særligt styrke- og løbetræningsprogram, som har presset den danske fjervægter til det yderste. 

”Jeg har fået en masse ud af det. Jeg troede, at jeg havde intervaltrænet før, men hold da helt op: Jeg har aldrig nogensinde oplevet at være så presset på de intervalløb, som vi laver. Der er videnskab bag træningsmetoderne, og det synes jeg er rigtigt fascinerende, for så er man sikker på, at man udvikler sig, og at man ikke bare træner i blinde. Vi måler og regner på, hvor jeg står henne, og tilrettelægger, at jeg skal jeg træne med den og den belastning for at udvikle sig. Det har også været meget motiverende,” siger Sarah Mahfoud.

Endeligt glæder Sarah Mahfoud sig også over, at hun lige efter nytår får topklasse-sparring i form af russeren Elena Gradinar, som skal træne og sparre med den danske bokser i Valby.

Elena Gradinar (9 sejre i 10 kampe) er nummer 6 på IBF’s verdensrangliste og er den seneste, der har bokset mod Brenda Carabajal. Russeren og argentineren kæmpede nemlig mod hinanden om den ledige IBF VM-titel den 13. april 2019 i Boardwalk Hall i Atlantic City, USA. Carabajal vandt ved den lejlighed en snæver pointafgørelse efter 10 hårde omgange og snuppede dermed VM-titlen.

”Der bliver virkelig sørget for mig. Jeg synes, at det er så fedt, at der kommer så stærk en bokser og sparringspartner, der skal træne med mig op til VM-kampen. Elena Gradinar har en lang amatørkarriere bag sig og har bokset nogle gode professionelle kampe. Hun er meget stærk, så jeg tænker, at det bliver megafedt at blive presset så meget af en kvindelig bokser i forbindelse med sparringen. Op til en vigtig kamp kræver det, at du har nogle sparringsomgange, hvor du bliver presset. Det kan give mig noget ekstra, når vi begge to kommer helt derop, hvor det begynder at gøre ondt på os begge, men hvor vi så bare bliver ved. Det skal nok blive godt,” lyder meldingen fra Sarah Mahfoud.

Udover VM-kampen i IBF-regi skal Oliver Meng forsvare sin IBF junior-VM-titel i super weltervægt. Der er desuden kampe med IBF Baltic-mesteren i letsværvægt, Jeppe Morell, samt de danske boksere Ditlev Rossing (nr. 28 på WBC’s verdensrangliste), Victor Ramon, Heva Sharif og Adel Younes. Elena Gradinar, som altså skal træne med Sarah Mahfoud, er ligeledes med på programmet, når det går løs den 1. februar i Frederiksberg Hallerne.

Billetsalg: www.ticketmaster.dk

Direkte link: https://www.ticketmaster.dk/event/478679?language=da-dk

Følg Danish Fight Night på Facebook: www.facebook.com/DFNboksning

Hjemmeside: www.danishfightnight.com