Stjernetræner er ankommet til Danmark for at hjælpe Sarah Mahfoud til VM-sejr den 21. april

Nedtællingen er for alvor begyndt til det store VM- og EM-boksegalla i Frederiksberg Hallerne, hvor blandt andet Sarah Mahfoud, Danmarks (og Færøernes) ubesejrede verdensmester i professionel boksning, skal forsvare sin VM-titel mod europamesteren Nina Meinke fra Tyskland.

Den panamanske stjernetræner Bernardo (Benny) Checa er netop ankommet til København for at skærpe formen hos Sarah Mahfoud, inden der skal kæmpes om VM-titlen i IBF-regi, et af de store, anerkendte VM-forbund.

»Jeg er meget glad for, at han er ankommet. Jeg har stor tillid til ham. Han har arbejdet med en masse dygtige boksere, og han ved, hvad han taler om. Vi har det rigtig godt sammen – også personligt. Han er meget dygtig og professionel og lærer mig utrolig meget. Tre timer efter han landede i lufthavnen, var vi allerede i gang i træningssalen,« siger Sarah Mahfoud

Benny Checa, som har trænerlicens i Storbritannien udstedt af British Board of Boxing Control, har trænet og sekunderet hele syv verdensmestre, hvoraf den mest berømte er bokselegenden Roberto Duran. Han har blandt andet været i Danmark som cheftræner i ringhjørnet hos nordirske Brian Magee, da denne knockoutede henholdsvis Mads Larsen og Rudy Markussen. Han har ligeledes været træner/chefsekundant for følgende verdensmestre: Victor Cordoba, Crisanto Espana, Steve Collins, Paul Hodkinson og Dave McAuley. Derudover tæller listen en hel del boksere, der har været enten VM-udfordrere, europamestre, Commenwealth-mestre eller britiske mestre. 

Sarah Mahfoud er overbevist om, at samarbejdet, som blev indledt sidste år, kommer til at betyde en hel del for hendes videre udvikling og for indsatsen på dagen, når hun står i ringen mod den officielle førsteudfordrer og regerende europamester Nina Meinke:

»Jeg er i løbet af min tid som professionel bokser blevet langt bedre til at stå mere fast i gulvet og komme længere ned og levere hårdere slag. Nu er vi ved at bygge noget mere bevægelse ovenpå. Vi sætter tingene sammen og får det hele til at flyde bedre med kombinationer. Jeg tager det bedste, jeg har lært fra mine tidligere trænere og kombinerer det med det nye, som jeg er ved at lære nu. Vi arbejder meget med bevægelser og slag fra flere forskellige vinkler. Min modstander skal ikke se, hvad der rammer hende,« lyder meldingen fra Sarah Mahfoud, som tilføjer:

»Publikum kommer til at se noget helt nyt fra mig. Det bliver en kombination af det, som jeg allerede har lært, men det bliver med et nyt niveau ovenpå. Jeg kommer til at være mere selvsikker, og jeg er overbevist om, at jeg kommer til at levere et flot show i ringen.«

Udover Benny Checa (t.v.) får Sarah Mahfoud også sin lillebror Allan Mahfoud (t.h.) med i ringhjørnet, når det går løs den 21. april. Han var ligeledes med som hjælpesekundant, da Sarah Mahfoud erobrede VM-titlen for to år siden efter en fejende flot sejr over Brenda Carabajal fra Argentina.

Modstanderen Nina Meinke er som sagt regerende europamester og har ikke tabt en kamp de seneste 4 år. Hun har en rekordliste på 12 sejre i 14 kampe. Det ene nederlag var til kvindeboksningens nummer 1 på tværs af alle vægtklasser, Katie Taylor fra Irland, i en titelkamp på Wembley Stadium i 2017. Nina Meinke var ved den lejlighed gået to vægtklasser op i letvægt.

VM-kampen finder som bekendt sted i forbindelse med Danish Fight Nights store VM- og EM-galla i Frederiksberg Hallerne, hvor super letvægteren Enock Poulsen skal forsøge at blive Danmarks 25. europamester på herresiden i et opgør mod franskmanden Franck Petitjean, mens 22-årige Oliver Meng skal kæmpe om WBC Youth World-titlen mod ubesejrede Eslih Owusu fra USA.

Det er første gang siden 2008, at der afholdes et boksestævne i Danmark med både den officielle VM- og EM-titel på højkant samme aften. Flere informationer om de øvrige kampe og boksere annonceres de kommende dage.

Billetter: https://www.ticketmaster.dk/event/danish-fight-night-billetter/512351

Følg Danish Fight Night på Facebook: https://www.facebook.com/DFNboksning

Fakta om Sarah Mahfoud

  • Født: Den 29. september 1989 i Tórshavn, Færøerne
  • Rekordliste: 10-0 (3 KO)
  • Vægtklasse: Fjervægt (57 kilo)
  • Titler: Nuværende IBF-verdensmester (Danmarks første nogensinde) efter sejr over Brenda Karen Carabajal. Tidligere IBF interkontinental-mester efter sejr over Bukiwe Nonina.
  • Højde: 165 cm.
  • Nuværende træner: Bernardo (Benny) Checa
  • Debutkamp som professionel: 11. februar 2017
  • Amatørkarriere: 55 kampe, 3 gange dansk mester, 2 gange nordisk mester (fjervægt, elite)

Sarah Mahfoud er den første danske IBF-verdensmester i historien. International Boxing Federation (IBF) med hovedsæde i New Jersey, USA er sammen med WBA, WBC og WBO et af de 4 store, anerkendte VM-forbund i boksning. Alle fire forbund - på nær WBO – opererer med officielle verdensranglister for kvindeboksere.