Stortalentet Mathias Hansen debuterer mod brasilianer i sværvægtsbrag

Mathias Hansen, Danmarks nye professionelle sværvægtsbokser, skal i sin debutkamp i Royal Arena op mod brasilianeren Eduardo Sacramento.

Danish Fight Night-boksestævnet i Royal Arena med Oliver Meng i hovedrollen kommer som tidligere annonceret også til at byde på en yderst talentfuld og hårdtslående dansk sværvægtsbokser.

Det er 22-årige Mathias Nissen Hansen, tidligere U17-EM-sølvvinder hos amatørerne, der debuterer som professionel.

Han får brasiliansk modstander i form af Eduardo Sacramento, med tilnavnet Bigfoot, som kommer fra byen Salvador i delstaten Bahia i det vestlige Brasilien.

Brasilianeren med det fulde navn Eduardo Sacramento da Silveira har bokset tre professionelle kampe (1 sejr og 2 nederlag), og alle kampe har fundet sted i Europa.

Debutkampen i 2022 blev bokset i Spanien, hvor han tabte knebent på point i en helt lige kamp til Leonardo Bevilacqua. I en rematch måneden efter vandt han over den samme modstander, ligeledes i Spanien.

Han har desuden bokset som amatør og vundet boksekampe i den italienske kampsportsliga ”Extreme Top Fighters”. Derudover har han en karriere i brasiliansk jiu-jitsu bag sig.

Eduardo Sacramento er en atletisk og veltrænet bokser, som har en noget uortodoks boksestil. Han er selvsagt i kampform, idet hans foregående tre professionelle kampe har fundet sted i perioden fra oktober 2022 til april 2023.

Mathias Hansen, som måler 192 centimeter og har en kampvægt på ca. 112 kilo, har imidlertid trænet hårdt, blandt andet i Vordingborg hos Bokseklubben Tårnet 74, hvor han har forberedt sig under kyndig ledelse af Tina Hansen og Kent Hansen, som også fungerer som en mentor for bokseren. Han melder sig dermed klar til kamp og glæder sig til at påbegynde det nye og spændende kapitel i boksekarrieren.

Hovedkampen står mellem det store danske boksehåb Oliver Meng og italienske Khalil El Harraz, der kæmper om WBA Continental Europe-titlen i super weltervægt.

Derudover skal blandt andre eksverdensmesteren Sarah Mahfoud, ekseuropamester Enock Poulsen, super-mellemvægteren Jacob Porsgaard, cruiservægteren Tobias Sørig og den debuterende sværvægter Mathias Hansen i aktion, ligesom der er en danskerkamp på programmet, når Thorbjørn Boudigaard møder Hamza Hussein. Sidst men ikke mindst er der spændende, internationale kampe med en række stærke amatørboksere fra Herlev Boxing i hovedrollerne, blandt andre Gustav Thorsen, Amre Allman og Elias Idrissi.

Danish Fight Night afvikles i Royal Arena Hall, der er en tilpasset og intim version af den store Royal Arena, og publikum kommer i den forbindelse helt tæt på ringen. Billetter er til salg hos Ticketmaster.

Boksestævnet kan streames gratis på Pluto TV Sport. Pluto TV kan hentes som app eller ses via www.pluto.tv. Pluto TV kan nemt tilgås og streames gratis på tværs af mobil, web, smart tv og tilsluttede tv-enheder. Uden log in.

Billetter: www.ticketmaster.dk/event/danish-fight-night-billetter/530529

Royal Arena: www.royalarena.dk

Fakta om Mathias Nissen Hansen

  • Født: 28. februar 2001 i Sønderborg (opvokset i Blans).
  • Nuværende bopæl: Broager (Sønderjylland)
  • Højde: 192 cm.
  • Kampvægt: Ca. 112 kilo.
  • Nickname: ”Hitman”
  • Træner: Tina Hansen, Kent Hansen (BK Tårnet 71)
  • Amatørkarriere: 30 kampe (Felsted Bokseklub og senere Aabenraa Bokseklub) heraf flere landskampe.
  • Begyndte til boksning som 11-årig efter et ophold på julemærkehjem for at tabe sig og holde formen ved lige.
  • Mesterskaber: Sølv ved U17-EM (2017); 3 gange dansk mester som ungdomsbokser: 1 gange jysk mester; Guld ved Golden Olympic Gloves i Estland (2016).