Sværvægtsbrag ved VM- og EM-boksegalla: Kem Ljungquist møder ubesejret ukrainsk tometermand i »giganternes kamp«

Det bliver i bogstaveligste forstand et opgør mellem »giganter«, når Kem Ljungquist fra Danmark og Vyacheslav Zhyvotyagin fra Ukraine tørner sammen i et spændende sværvægtsopgør torsdag den 21. april i Frederiksberg Hallerne.

Begge herrer måler nemlig godt to meter i højden. De er samtidig ubesejrede, slår en proper næve og har gode boksetekniske færdigheder. Der er med andre ord lagt op til smæk for skillingen i boksningens kongeklasse, når det går løs ved den store VM- og EM-boksegalla.

31-årige Kem Ljungquist, som bokser sin første kamp på et Danish Fight Night-stævne, er pt. ubesejret i 10 kampe som professionel med 5 sejre før tid.

Vyacheslav Zhyvotyagin med tilnavnet »Slava« er ubesejret i fem kampe som professionel med to sejre før tid. Den 28-årige ukrainer er født i Shepetivka i den vestlige del af det krigshærgede land, men har bokset alle sine professionelle kampe - og en del af sine amatørkampe - i Spanien, hvor han har været bosat de senere år i storbyen Barcelona.

Han er ifølge videoerne af sine tidligere kampe en meget bevægelig og ortodoks bokser med god timing i slagene og en raffineret bokseteknik. 

»Jeg er overbevist om, at der venter publikum en meget seværdig kamp mellem to meget høje og dygtige boksere. Der faldt i hvert fald en sten fra mit hjerte, da jeg fik accept fra den ukrainske sværvægter. Han er ubesejret og har en raffineret boksestil. Jeg er overbevist om, at han vil være en rigtig god modstander til en kompetent og stærk bokser som Kem Ljungquist,« siger promotor og matchmaker Mogens Palle, som glæder sig over, at Kem Ljungquist »sandsynligvis er skarp som et barberblad« efter sit træningsophold i England, hvor han sparrede med verdensstjernen Anthony Joshua.

Kem Ljungquist vendte forleden hjem fra netop dette træningsophold og udtalte i den forbindelse forleden til Folketidende, at Joshua er den bokser, han har oplevet, der slår allerhårdest, men han tilføjede også, at sparringsomgangene på ingen måde var ensidige mellem ham og den britiske stjernebokser.

Vyacheslav Zhyvotyagin forventes også at være i god fysisk form. Selvom han som mange andre boksere var inaktiv under coronapandemien, var han blandt andet i starten af 2022 i træningslejr som fast sparringspartner for polske Michal Cieslak før dennes VM-kamp i cruiservægt den 27. februar mod Lawrence Okolie i O2 Orena i London.

Sværvægtskampen den 21. april finder som bekendt sted i forbindelse med, at danske Sarah Mahfoud skal forsøge at forsvare sit VM-bælte i fjervægt mod tyske Nina Meinke, mens Enock Poulsen fra Aarhus skal forsøge at blive Danmarks 25. europamester på herresiden i et opgør med franskmanden Franck Petitjean. Samme aften skal 22-årige Oliver Meng kæmpe om WBC Youth World-titlen mod ubesejrede Eslih Owusu fra USA.

Der er også en kamp med super-letvægteren Heva Sharif, mens der desværre er indløbet afbud fra Aarhus-bokseren Victor Ramon, som døjer med en skulderskade.

Det er første gang siden 2008, at der afholdes et boksestævne i Danmark med både den officielle VM- og EM-titel på højkant samme aften. Inden den professionelle afdeling afvikles der endvidere i samarbejde med Danmarks Bokse-Union (DaBU) en mini-landskamp med nogle af de bedste danske landsholdsboksere, som møder et stærkt hold fra Belgien.

Alle tre titelkampe og resten af boksestævnet, som indledes klokken 18:00, kan købes som pay-per-view for 250 kroner. Salget er nu startet på www.danishfightnight.tv

Se VM- og EM-boksegalla LIVE Pay-Per-View: https://www.danishfightnight.tv/

Billetter til Frederiksberg Hallerne: https://www.ticketmaster.dk/event/danish-fight-night-billetter/512351

Følg Danish Fight Night på Facebook: https://www.facebook.com/DFNboksning