Talentfuld dansk sværvægter er klar til sin anden prof-kamp: »Jeg bliver bedre og bedre«

22-årige Mathias Hansen, som er tidligere U17-EM-sølvvinder hos amatørerne, skal op mod en erfaren serber, når der er Danish Fight Night boksegalla den 7. oktober.

Den blot 22-årige danske sværvægtsbokser Mathias Hansen møder velforberedt op og glæder sig til at tage hul på andet kapitel af sin nye tilværelse som professionel bokser i forbindelse med den store boksegalla i Royal Arena.

»Jeg er megaspændt på at se, hvad der sker denne gang. Jeg regner med, at der kommer mange folk hjemmefra for at bakke mig op ligesom sidst. Publikum kan forvente et rigtig godt show, og det bliver en bedre udgave af mig selv. Jeg vil samtidig være fuldt ud fokuseret på opgaven, så det skal nok blive rigtig godt,« siger Mathias Hansen, som meddeler, at formen er på plads.

»Jeg har trænet to gange om dagen, så formen er rigtig god. Jeg holdt ca. tre ugers pause efter seneste stævne, inden vi genoptog træningen. Op til denne kamp har jeg blandt andet sparret med cruiservægteren Hamza Hussein, som også skal bokse den 7. oktober, og med sværvægteren Gustav Thorsen fra Herlev Boxing, som også skal bokse professionelt. Det har været rigtig god sparring. Jeg kan mærke, at det går fremad, og at jeg bliver bedre og lærer en masse nye ting undervejs,« siger Mathias Madsen.

Mathias Hansen, der boksede 30 kampe som amatør med blandt andet en sølvmedalje ved U17-EM som et af højdepunkterne, debuterede i maj måned som professionel i forbindelse med det første boksestævne i Royal Arena i København. Det endte det med en pointsejr over brasilianeren Eduardo Sacramento, som havde meget travlt at pacificere sin modstander ved at holde og låse armene på den angrebslystne dansker.

»Det var spændende at debutere sidste gang, men det endte med at blive en rodet kamp. Selvfølgelig er jeg glad for, at jeg vandt kampen sikkert. Men jeg ærgrede mig en smule over, at min modstander fik lov til at holde så meget. Det var dog stadig en stor oplevelse. Det var faktisk vildere, end jeg havde forventet. Allerede da jeg gik ind mod bokseringen, gik der et ordentligt sus gennem kroppen på mig. Det var en meget speciel oplevelse. Følelsen var helt fantastisk, selvfølgelig især da jeg fik rakt armen i vejret til sidst. Denne gang tror jeg, at der kommer lidt mere ro på fra start af,« siger Mathias Hansen.

Modstanderen den 7. oktober er Dusan Krstin fra Serbien. Han er 28 år og har en rekordliste med cifrene 8-15. Det hører med til historien, at serberen har mødt meget stærke modstandere herunder syv ubesejrede boksere og fire modstandere med kun ét eller to nederlag herunder både WBA-verdensmesteren i cruiservægt og den nuværende europamester i cruiservægt. Dusan Krstin med tilnavnet »slagteren« har desuden gået tiden ud mod EM-udfordreren (i sværvægt) Miljan Rovcanin, og så har han blandt andet besejret italieneren Leonordo Bruzzese, som før mødet med Krstin havde en rekordliste på 18-4.

»Jeg kender ikke så meget til ham, men jeg skal også primært fokusere på det, som jeg selv er god til,« siger Mathias Hansen, som ser lyst på fremtiden:

»Jeg er kun 22 år. Det er tidligt at blive professionel bokser, så der er stadig masser at lære. Men jeg er slet ikke i tvivl om, at det var den rigtige beslutning at skifte over til professionel boksning. Det er et af de bedste valg, jeg har taget. Tiden arbejder for mig, og jeg kommer til at blive bedre og bedre.«

Mathias Hansen måler 192 centimeter og har en kampvægt på ca. 112 kilo. Som dansk mester i ungdomsrækkerne stoppede han flere af sine modstandere før tid, og han besejrede blandt andet den tilsvarende tyske mester Victor Jurk, som nu ligeledes har taget hul på sin professionelle karriere med de verdensberømte Klitschko-brødres bagmand Bernd Bönte som manager.

Den sønderjyske sværvægtsbokser er hurtig på hænderne og har meget hurtige reflekser og undvigemanøvrer. Han er eksplosiv og kan bokse i et meget højt tempo, og det glæder han sig til at vise, når det går løs den 7. oktober.

I hovedkampen den 7. oktober stiller Sarah Mahfoud op mod den tidligere mangedobbelte verdensmester Marcela Acuña i en kamp om WBC’s Silver-titel i fjervægt. Der er også kampe med blandt andre Oliver Meng, Enock Poulsen, Victor Ramon, Hamza Hussein, Thorbjørn Boudigaard og et spændende opgør mellem Ali Hussein og Yusub Pashaev. Boksepromotor Bettina Palle kan desuden i samarbejde med Herlev Boxing snart løfte sløret for en række indledende amatørkampe med en særlig overraskelse iblandt.

Danish Fight Night afvikles i Royal Arena Hall, der er en tilpasset og intim version af Royal Arena.

Billetter kan købes hos Ticketmaster

TV: Boksestævnet kan ses på Pluto TV Sport. Pluto TV kan hentes som app eller ses via pluto.tv. Pluto TV kan tilgås og streames gratis på tværs af mobil, web, smart tv og tilsluttede tv-enheder. Uden log in.

Fakta om Mathias Nissen Hansen

* Født: 28. februar 2001 i Sønderborg (opvokset i Blans).
* Nuværende bopæl: Broager (Sønderjylland)
* Højde: 192 cm.
* Kampvægt: Ca. 112 kilo.
* Nickname: »Hitman«
* Træner: Tina Hansen (BK Tårnet 71)
* Rekordliste som professionel: 1-0
* Amatørkarriere: 30 kampe (Felsted Bokseklub og senere Aabenraa Bokseklub) heraf flere landskampe.
* Begyndte til boksning som 11-årig efter et ophold på julemærkehjem for at tabe sig og holde formen ved lige.
* Meritter som amatør: Sølv ved U17-EM (2017); 3 gange dansk mester som ungdomsbokser: 1 gange jysk mester; Guld ved Golden Olympic Gloves i Estland (2016).