Tobias Sørig gør comeback efter fem års pause mod »ungarsk orkan«

Comeback-bokseren Tobias Sørig skal især holde hovedet koldt i de første omgange mod ungarsk bokser med risikobetonet boksestil.

Cruiservægteren Tobias Sørig gør som bekendt overraskende comeback efter fem års pause fra ringen, når Bettina Palle fra Danish Fight Night i samarbejde med Royal Arena afholder boksegalla den 26. maj.

Trods den lange kamppause, som betyder, at der sandsynligvis skal bankes en del ringrust af, bliver det ingen nem opgave for den danske bokser.

Tobias Sørig, som har 4 sejre, 1 nederlag og en uafgjort kamp, skal møde ungareren Tamas Kozma, som alt andet lige må betegnes som noget stærkere end hans rekordliste på 6 sejre, 9 nederlag og en uafgjort kamp umiddelbart antyder. Tamas Kozma har nemlig bokset flertallet af sine kampe på udebane mod stærke hjemmebaneboksere og har til trods for de svære vilkår leveret flere overraskelser.

Han har eksempelvis tre sejre på udebane mod ubesejrede boksere (Andrea Roncon i Italien, David Hosek i Tyskland og Kent Erik Bådstad i Norge).

Kent Erik Bådstad, en rutineret norsk amatørmester, som også har repræsenteret Norge ved de nordiske mesterskaber og dermed har en lang og god karriere bag sig som amatørbokser, gik i 2017 over som professionel og mødte et år senere Tamas Kozma i Oslo i det, som mange betragtede som en overkommelig opgave. Tamas Kozma ville det imidlertid anderledes. Han startede nemlig som lyn og torden og stoppede meget brutalt sin norske modstander allerede i første omgang.

Den ungarske orkan har ligeledes bokset uafgjort mod italieneren Nicola Ciriani, som før kampen havde en rekordliste på 13 sejre og kun 1 nederlag.

Kendetegnende for Tamas Kozmas’ kampe har været, at han bokser meget risikobetonet og starter i et ekstremt højt tempo med farlige hooks og sving. Tobias Sørig gør derfor klogt i at være ekstra meget på vagt i de første omgange, hvorefter ungareren sandsynligvis bliver mere medgørlig, som kampen skrider frem.

Tobias Sørig er selv en underholdende og hårdtslående bokser, som er bevægelig og let på fødderne, og samtidig besidder han en stærk og ukuelig vilje langt ud over det sædvanlige. Der er derfor næppe tvivl om, at der stilmæssigt venter publikum en meget seværdig kamp med stor chance for underholdning og dramatik.

Tobias Sørig understregede for nogle uger siden i forbindelse med meddelelsen om sit comeback, at han er meget seriøs omkring projektet, og at der er fuldt fokus på det sportslige. Han træner to gange dagligt og forventer, at det bliver en mere målrettet bokser og et mere helstøbt menneske, der tager udfordringen op i Royal Arena.

Hovedkampen den 26. maj står mellem det store danske boksehåb Oliver Meng og italienske Khalil El Harraz, der kæmper om WBA Continental Europe-titlen i super weltervægt.

Derudover skal blandt andre eksverdensmesteren Sarah Mahfoud, super-mellemvægteren Jacob Porsgaard, cruiservægteren Tobias Sørig og den debuterende sværvægter Mathias Hansen i aktion, ligesom der er en danskerkamp på programmet, når Thorbjørn Boudigaard møder Hamza Hussein. Sidst men ikke mindst er der spændende, internationale kampe med en række stærke amatørboksere fra Herlev Boxing i hovedrollerne, blandt andre Gustav Thorsen, Amre Allman og Elias Idrissi.

Danish Fight Night afvikles i Royal Arena Hall, der er en tilpasset og intim version af den store Royal Arena, og publikum kommer i den forbindelse helt tæt på ringen. Billetter er til salg hos Ticketmaster.

Køb billetter

Royal Arena

Boksestævnet kan streames gratis på Pluto TV Sport. Pluto TV kan hentes som app eller ses via www.pluto.tv. Pluto TV kan nemt tilgås og streames gratis på tværs af mobil, web, smart tv og tilsluttede tv-enheder. Uden log in.