Ubesejrede supertalenter brager sammen: Oliver Meng skal kæmpe om WBC Youth World-titlen mod ubesejrede Eslih Owusu fra USA

Der er lagt op til et særdeles spændende titelbrag mellem to ubesejrede fightere, når det danske boksehåb Oliver Meng torsdag den 21. april tørner sammen med den ubesejrede amerikaner Eslih »Mr. Slick« Owusu i Frederiksberg Hallerne.

Efter blot otte kampe som professionel får den 22-årige Oliver Meng dermed chancen for sensationelt at kunne sikre sig sit andet titelbælte i sin professionelle karriere. Han har tidligere vundet IBF’s version af samme bælte.

World Boxing Council (WBC) er boksesportens største - og et af de 4 anerkendte – VM-forbund, og forbundets titel for unge boksere, officielt betegnet »WBC Youth World Title«, gælder boksere under 23 år og 11 måneder. Den bokser, der erobrer bæltet, vil samtidig opnå en rangering i top-40 på WBC’s verdensrangliste. 

Det bliver dog på ingen måde en nem opgave for Oliver Meng fra Falster.

Modstanderen Eslih Owusu, som er 21 år, er nemlig et stortalent, der er ubesejret i 7 kampe som professionel med fire sejre før tid. Han er født i USA af ghanesiske forældre og begyndte at bokse som 14-årig. Han har derfor også nyttig erfaring som amatørbokser og har ifølge iagttagere tillagt sig en Floyd Mayweather-lignende boksestil med skarpe kontrastød og smarte bevægelser.

Derudover trænes han i Worcester, Massachusetts af Daniel Odamtten, som er kendt for at have trænet Ike »Bazooka« Quartey igennem hele dennes karriere. Ike Quartey var parentes bemærket WBA-verdensmester i weltervægt i perioden 1994 til 1998. Odamtten har ambitioner om at gøre sin elev Eslih Owusu til en lige så stor stjerne.

Oliver Meng frygter dog ikke sin modstander, men han har respekt for ham.

»Jeg har set nogle videoer med ham. Han er er helt klart dygtig, men han ligner også én, der er lige noget for mig. Jeg beundrer helt klart hans stil. Han har en god amerikansk stil, og det ser fedt ud, når han bokser. Men jeg tror, at der skal mere end god stil at besejre mig. Han ligger rigtig godt til mig,« siger Oliver Meng, som vurderer, at bokserne kommer til at stå og slå meget tæt på hinanden. 

Oliver Meng drager blandt andet en parallel til sin allersidste kamp som amatør, da han mødte en anden stærk amerikansk højrefodsbokser med en lignende boksestil i Shyquell Jervey, som han besejrede i et brag af en kamp i en bymatch mellem København og New York. Det var et opgør, som promotor Mogens Palle overværede, og som var medvirkende årsag til, at den garvede promotor kort efter gav Oliver Meng chancen for at blive professionel.

»Jeg er selv højrefodsbokser ligesom Eslih Owusu. Så det bliver en helt anderledes kamp, end det som jeg plejer. Det er sjældent, at jeg får mulighed for det, men jeg kan rigtig godt lide at bokse mod højrefodsboksere og har mødt en del som amatør. Man kommer tættere på sin modstander, når man ikke støder tæer og knæ mod hinanden. Jeg ved, hvad der virker mod den slags typer, og lad mig bare sige, at det bliver hårdt for ham at bokse mod mig,« lyder meldingen fra Oliver Meng, som er kendt for at slå hårdt med begge hænder.

Det sympatiske boksehåb ser frem til endelig at vende tilbage til bokseringen og håber på stor opbakning fra sin trofaste fanskare.

»Jeg glæder mig, og jeg er rigtig sulten efter at komme i ringen igen. Publikum kan også begynde at glæde sig.  VM-boksning vender tilbage til Danmark, og vi får et ekstra bælte til samlingen og en dansker i top-40 på WBC’s rangliste,« fastslår Oliver Meng, som forbereder sig i Sydhavsøernes Bokseklub under sin far og træner Morten Mengs kyndige ledelse.

Kampen finder som bekendt sted i forbindelse med Danish Fight Nights store VM- og EM-galla i Frederiksberg Hallerne, hvor danske Sarah Mahfoud skal forsøge at forsvare sit VM-bælte i fjervægt mod tyske Nina Meinke, og hvor Enock Poulsen skal forsøge at blive Danmarks 25. europamester på herresiden i et opgør med franskmanden Franck Petitjean.

Billetter: https://www.ticketmaster.dk/event/danish-fight-night-billetter/512351

Følg Danish Fight Night på Facebook: https://www.facebook.com/DFNboksning

Fakta om Oliver Meng

* Født: 9. juni 1999 (22 år)

* Hjemby: Først Gedser og nu Nykøbing F.

* Højde: 180 cm

* Vægtklasse: Super weltervægt (letmellemvægt)

* Rekordliste som professionel: 8-0 (3 KO)

* Titler: Forh. IBF Junior-verdensmester efter sejr over Maono Ally den 18. januar 2019. Forsvarede titlen med en sejr over Vasyl Kurasov den 1. februar 2020.

* Træner: Morten Meng

* Klub som amatør: Nykøbing Falster BK

* Rekordliste som amatør: 54 kampe (44 sejre)

* 15 landskampe – 12 sejre

* Bronze ved U-17 EM i 2015

* Guld ved de nordiske mesterskaber U19 i 2016 og 2017

* 3 danske mesterskaber og 5 sjællandske mesterskaber som ungdomsbokser

Guld i flere internationale turneringer herunder Golden Olympics Gloves i Estland i 2016