Ubesejret dansk-tyrkisk hardhitter indleder VM-boksegallaen

Mehmet Utku Tas, som er født og opvokset i Farum, får æren af at bokse første kamp i Royal Arena, når Dina Thorslund bokser VM-kamp mod Seren Cetin fra Tyrkiet.

Der er efterhånden ikke mange dage til det store VM-brag i Royal Arena, hvor Dina Thorslund skal forsøge at forsvare sine to anerkendte VM-bælter i WBC- og WBO-regi mod den officielle pligtudfordrer Seren Cetin.

Stævnet byder også på kampe med en række af ”Tomorrow’s Champions” fra Danmark i form af Mathias Hansen, Thorbjørn Boudigaard, Hamza Hussein, Oliver Zaren, Francis Fordjour, Nikki Møller Nielsen og Ali Hussein samt et internationalt opgør mellem to ubesejrede boksere. Boksefesten indledes med en kamp med dansk-tyrkiske Mehmet Utku Tas, som er ubesejret i fire kampe som professionel.

Selvom han altså er født i Danmark, bokser han pt. på tyrkisk licens og har også bokset sine første fire kampe udenfor landets grænser, heraf de tre i Tyrkiet, hvor han har bokset hos Serdar Avci, som også er promotor og træner for aftenens VM-bokser Seren Cetin.

Mehmet Utku Tas fik sin boksemæssige opdragelse i Farum, hvor han begyndte til boksning som 11-årig og var kampbokser i 00’erne. Da han senere i livet boede i udlandet, genoptog boksetræningen efter en længere pause. I Istanbuls boksegyms blev han undervejs i processen bemærket af den internationale boksepromotor Serdar Avci, som indgik en aftale med den dansk-tyrkiske bokser, som altså nu kommer i kamp i København.

I det modsatte ringhjørne venter den gennemrutinerede Ionut Trandafir, som har bokset hele 66 kampe. Han har blandt andet mødt stærke boksere som eksverdensmesteren Jack Culcay, VM-udfordreren Roamer Alexis Angulo, og den tidligere britiske mester Troy Williamson.

Mehmet Utku Tas har dog forberedt sig seriøst i Team Kessler Boxings træningsfælleskab, så han forventer et brag af en kamp.

VM-boksegallaen afvikles i Royal Arena Hall, der er en tilpasset og intim version af Royal Arena med godt udsyn fra alle pladser. Med på programmet er blandt andre også de danske boksere Mathias Hansen, Thorbjørn Boudigaard, Hamza Hussein, Ali Hussein, Francis Fjordour og Nikki Møller Nielsen. Information om de pågældende kampe og modstandere offentliggøres de nærmeste dage.

Billetter kan købes via Ticketmaster

VM-boksestævnet kan ses på Pluto TV Sport. Hovedkampene transmitteres direkte fra klokken 20.45, mens de indledende kampe sendes forskudt lige efter live-sendingen. Pluto TV kan hentes som app eller ses via pluto.tv. Pluto TV kan tilgås og streames gratis på tværs af mobil, web, smart tv og tilsluttede tv-enheder. Uden log in.