Utraditionel hjælp før VM-brag: Sarah Mahfoud skal sparre med den spanske mester i letvægt, Carlos Perez

Den 21. april går det som bekendt løs i Frederiksberg Hallerne med VM- og EM-boksning, når blandt andre Danmarks (og Færøernes) ubesejrede verdensmester Sarah Mahfoud skal forsvare sin IBF VM-titel mod den tyske højrefodsbokser og regerende europamester Nina Meinke.

Omfattende problemer med at finde en egnet kvindelig højrefodsbokser som sparringspartner har dog givet sved på panden, og det tvinger nu Sarah Mahfoud og Danish Fight Nights garvede promotor Mogens Palle til at gå utraditionelt til værks i forberedelsesfasen.

»Efter at have trawlet det meste af verden rundt for at skaffe vores IBF-verdensmester en kompetent sparringspartner, der bokser med højre fod forrest, må vi erkende, at det ikke er lykkedes os at skaffe en kvalificeret en af slagsen. Efterhånden, som vi nærmer os kampdagen den 21. april, er nervøsiteten steget, fordi Sarah selvfølgelig skal have de mest optimale muligheder før den største VM-kamp for kvinder i Danmark nogensinde,« forklarer Mogens Palle. 

Mogens Palle har derfor i stedet valgt at engagere den regerende spanske mester i mændenes rækker i letvægt, Carlos ”Raton” Perez, som nemt kan optræde som højrefodsbokser, og som derfor kommer til Danmark sidst på ugen for at træne og sparre med Sarah Mahfoud i den sidste vigtige del af forberedelsesfasen.

Carlos Perez, som har bokset 25 kampe som professionel, har de seneste seks år samarbejdet med Sarah Mahfouds panamanske stjernetræner Benny Checha og har i den specifikke periode kun tabt en enkelt kamp. 

»Benny Checa og Carlos Perez kender hinanden særdeles godt, og sammen kan de bringe det bedste frem i vores verdensmester, så det styrker hendes mulighed for at bevare VM-titlen på danske hænder. Det var til sidst vores eneste mulighed, fordi kvindelige højrefodsboksere er en manglevare, men jeg ser det samtidig som en rigtig god plan,« siger Mogens Palle.

Sarah Mahfoud, som selv var med til at få idéen, er enig og glæder sig til at give den gas i træningssalen.

»Hvis jeg skal være ærlig, så kan jeg ikke ønske mig en bedre sparringspartner. Min træner Benny Checa kan diktere, hvad min sparringspartner skal gøre. De arbejder i forvejen tæt sammen og kender hinanden godt, så de vil også kunne kommunikere godt sammen og samarbejde omkring, hvordan jeg præsterer bedst muligt, når kampen finder sted,« siger Sarah Mahfoud og tilføjer:

»Carlos Perez vil kunne holde presset på mig hele tiden, så jeg virkelig bliver tvunget til at arbejde for det. Det er det, som jeg gerne vil opnå. Jeg vil gerne møde op på selve kampdagen og vide, at der ikke er nogen eller noget, der kan køre mig træt. Jeg kommer ikke til at kunne slappe af i omgangene, men jeg skal være på konstant, fordi min sparringspartner kommer til at have et overskud. Det er jeg sikker på, vil gøre mig meget bedre og mere udholdende i den sidste ende, fordi jeg kan presse citronen det ekstra, når jeg står oppe i ringen på kampdagen.«

Sarah Mahfoud er ubesejret i 10 kampe som professionel og erobrede VM-titlen hos IBF, et af de store, anerkendte VM-forbund, med en sejr i 2020 over argentinske Brenda Carabajal. Modstanderen Nina Meinke er regerende europamester og nummer 1 på IBF’s verdensrangliste. Hun har ikke tabt en kamp de seneste 4 år og har en rekordliste på 12 sejre i 14 kampe. Det ene nederlag var til kvindeboksningens nummer 1 på tværs af alle vægtklasser, Katie Taylor fra Irland, i en titelkamp på Wembley Stadium i 2017. Nina Meinke var ved den lejlighed gået to vægtklasser op i letvægt.

VM-kampen finder som bekendt sted i forbindelse med Danish Fight Nights store VM- og EM-galla i Frederiksberg Hallerne, hvor super letvægteren Enock Poulsen skal forsøge at blive Danmarks 25. europamester på herresiden i et opgør mod franskmanden Franck Petitjean, mens 22-årige Oliver Meng skal kæmpe om WBC Youth World-titlen mod ubesejrede Eslih Owusu fra USA.

Det er første gang siden 2008, at der afholdes et boksestævne i Danmark med både den officielle VM- og EM-titel på højkant samme aften. Flere informationer om de øvrige kampe og boksere annonceres de kommende dage.

Billetter: https://www.ticketmaster.dk/event/danish-fight-night-billetter/512351

Følg Danish Fight Night på Facebook: https://www.facebook.com/DFNboksning

Fakta om Sarah Mahfoud

  • Født: Den 29. september 1989 i Tórshavn, Færøerne
  • Rekordliste: 10-0 (3 KO)
  • Vægtklasse: Fjervægt (57 kilo)
  • Titler: Nuværende IBF-verdensmester (Danmarks første nogensinde) efter sejr over Brenda Karen Carabajal. Tidligere IBF interkontinental-mester efter sejr over Bukiwe Nonina.
  • Højde: 165 cm.
  • Nuværende træner: Bernardo (Benny) Checa
  • Debutkamp som professionel: 11. februar 2017
  • Amatørkarriere: 55 kampe, 3 gange dansk mester, 2 gange nordisk mester (fjervægt, elite)

Sarah Mahfoud er den første danske IBF-verdensmester i historien. International Boxing Federation (IBF) med hovedsæde i New Jersey, USA er sammen med WBA, WBC og WBO et af de 4 store, anerkendte VM-forbund i boksning. Alle fire forbund - på nær WBO – opererer med officielle verdensranglister for kvindeboksere.