Yusub Pashaev glæder sig knaldhård profdebut i Royal Arena: »Forvent det absolut største brag den 7. oktober«

Profdebtanten Yusub Pashaev ser frem til at lade næverne tale, når det går løs i bokseringen den 7. oktober i et uhyre interessant mellemvægtsopgør mod Ali Hussein.

25-årige Yusub Pashaev kan efter alt at dømme se frem til en overordentlig hård debutkamp, når der igen er professionel boksning på programmet i Royal Arena. Den talentfulde bokser glæder sig imidlertid til den kommende opgave mod sin rutinerede boksekollega Ali Hussein, og han tør allerede nu godt love, at der venter publikum en stor bokseoplevelse og et brag af en kamp.

»Publikum kan forvente en hård og seværdig fight, når jeg træder op i ringen i Danmarks flotteste arena, Royal Arena, den 7. oktober. Jeg træder ikke bare ind for at debutere: Jeg er kommet for at blive! Jeg stopper ikke, før min modstander ligger ned. Så til alle derude: Forvent det absolut største brag den 7. oktober. Til Ali: Træn hårdt og spis sundt. Jeg forventer, at du kommer i din topform - det får du hvert fald brug for, hvis du skal overleve i 4 omgange med mig,« siger Yusub Pashaev på spørgsmålet om, hvad publikum kan forvente af ham.

Den 25-årige fysisk stærke og meget hårdtslående mellemvægter debuterer som professionel efter at have bokset 54 kampe som amatør med to gange DM-sølv og en lang række turneringssejre på CV’et. Ambitionerne er store. Særligt fordi Yusub Pashaevs stil ser ud til at passe perfekt til professionel boksning, hvor der bokses med tyndere handsker og stilles særlige krav til fysikken med gradvist flere omgange fra kamp til kamp.

»Jeg tager en kamp ad gangen, men mine ambitioner er utvivlsomt store. Med det fantastiske team fra Gilleleje Bokseklub i ryggen og min egen tro på mig selv, føler jeg, at jeg kan nå rigtig langt i bokseverdenen. Hvad fremtiden nøjagtigt bringer, er svært at sige nu, men jeg er villig til at yde hvad som helst for at nå så langt, som mit talent tillader mig. Kort sagt, mit mål er at blive den absolut bedste udgave af mig selv som bokser,« siger Yusub Pashaev.

Han bor i Hillerød, men træner til daglig i Gilleleje Bokseklub under kyndig ledelse af Oliver og Tobias Møllenberg, som er godt i gang med at etablere sig som nogle af de mest toneangivende og fremtrædende boksetrænere i Danmark.

Yusub Pashaev har allerede taget en masse godt med sig og udviklet sig markant både som sportsmand og menneske efter at have stiftet bekendtskab med boksesporten.

»Jeg begyndte at bokse for 13 år siden. Jeg er opvokset i et socialt belastet område, hvor der lå en bokseklub. En af mine venner hev mig med til boksetræning, og jeg blev virkelig bidt af det. Siden da har jeg bokset. Boksning har givet mig en vej væk fra kriminalitet og dårlige miljøer. Jeg skylder boksning alt, og jeg vil gøre alt for at opnå en karriere indenfor professionel boksning,« siger det hårdtslående talent.
Det ligner på papiret den hårdeste debutkamp for en dansk profbokser, siden Anders Hugger på et Team Palle-stævne i Brøndbyhallen i 2006 boksede mod Martin Nielsen, som var ubesejret i 14 kampe. Kampen bringer også mindelser om, da Aarhus-bokseren Jadgar Abdulla fire år tidligere debuterede i K.B. Hallen mod svenskeren Frankie De Milo, som havde 14 sejre i 15 kampe. Selvom Ali Hussein altså har bokset 11 kampe og leveret fine resultater i Tyskland, er det ikke en matchning eller modstander, der skræmmer Yusub Pashaev. Tværtimod.

»For mig er det underordnet, hvem der står i det modsatte hjørne: Jeg frygter ikke nogen. Uanset om det er en rutineret bokser som Ali Hussein eller en anden, så ved jeg, at hvis jeg giver alt i forberedelserne og rammer min topform den 7. oktober, så kan ingen røre mig. Og med hensyn til Ali Hussein: Jeg glæder mig virkelig til at møde ham i ringen. At mange måske tvivler på mig og ikke tror, jeg kan vinde over ham, tænder kun en endnu større ild i mig,« lyder meldingen fra Yusub Pashaev.

I hovedkampen den 7. oktober stiller Sarah Mahfoud op mod den tidligere mangedobbelte verdensmester Marcela Acuña i en kamp om WBC’s Silver-titel i fjervægt. Der er ligeledes kampe med blandt andre Enock Poulsen, Oliver Meng, Mathias Hansen og Victor Ramon. Bettina Palle vil desuden snarest løfte sløret for yderligere 2 profkampe med dansk deltagelse samt 3 kampe med deltagelse af boksere fra Herlev Boxing.

Danish Fight Night afvikles i Royal Arena Hall, der er en tilpasset og intim version af Royal Arena.

Billetter kan købes via Ticketmaster

Danish Fight Night på Facebook

TV: Boksestævnet kan ses på Pluto TV Sport. Pluto TV kan hentes som app eller ses via www.pluto.tv. Pluto TV kan tilgås og streames gratis på tværs af mobil, web, smart tv og tilsluttede tv-enheder. Uden log in.

Fakta om Yusub Pashaev

Født 09.09.1997 i Groznyj, Tjetjenien, men kom til Danmark som 5-årig.
Bor i Hillerød.
Bokser til daglig i Gilleleje Bokseklub (Tidligere klubber: Karlebo BK og Herlev Boxing).
Træner: Oliver Møllenberg og Tobias Møllenberg.
Kampvægt: 72,5 kg (mellemvægt).
Rekordliste som professionel: Pro-debut den 7. oktober 2023.
Rekordliste som amatør: 54 amatør kampe, 38 sejre.
2 gange sølv ved DM. Guld ved b.la HSK Box Cup, Hvidovre Box Cup, Haslev Box Cup og Viking Box Cup.