Boksebrødrene Hamza og Ali Hussein skal begge i ringen den 25. maj i Royal Arena

Det danske boksepublikum kan godt begynde at glæde sig til igen at opleve det boksende brødrepar Hamza Hussein og Ali Hussein, som begge er på plakaten i kampe ved det store VM-boksegalla den 25. maj arrangeret af Bettina Palle fra Danish Fight Night.

Det er ved samme begivenhed, hvor Dina Thorslund som bekendt skal forsøge at forsvare sine to store VM-titler (WBC og WBO) i en dobbelt VM-kamp i bantamvægt mod den officielle udfordrer Seren Cetin fra Tyrkiet.

Lillebror Hamza Hussein, som bor i Husum og ved siden af boksningen læser til maskinmester i København, har bokset seks kampe som professionel og er ubesejret. Han bokser i cruiservægt og er desuden ubesejret som amatør og blev blandt andet dansk mester i 2022.

Storebror Ali Hussein, som er bosat i Tingbjerg, har en rekordliste på 9 sejre, 2 nederlag og 1 uafgjort. Han er mellemvægter og boksede sine første 11 profkampe i Tyskland, men kickstartede senest sin boksekarriere på dansk grund i Royal Arena i oktober 2023, da han i et intenst danskerbrag pointbesejrede den fysisk stærke og hårdtslående Gilleleje-bokser Yusub Pashaev. Samme aften pointbesejrede Hamza Hussein i øvrigt den stærke georgier Irakli Alanidze, som inden da havde besejret Jeppe Møller Christensen ved et TK Promotion-stævne i Holstebro.

Brødrene, som hjælper hinanden til træning, forbereder sig i Bispebjerg Bokseklubs lokaler, og nu skal de altså for anden gang optræde samme aften i Royal Arena.

»Jeg glæder mig til at bokse igen og til at mærke spændingen, adrenalinen og stemningen, især fordi mine venner kommer og støtter mig. Jeg glæder mig til at vise publikum noget godt boksning, for jeg er i meget god form og føler mig stærk. Jeg har arbejdet på en del nye ting. Så må vi se, om jeg kan bruge det i ringen,« lyder meldingen fra 24-årige Hamza Hussein, som også glæder sig over at bokse på samme stævne som sin storebror, der gennem årene har lært ham alt om boksning.

Ali Hussein, som i sin tid fik sin boksemæssige opdragelse i Bispebjerg Bokseklub, dengang den legendariske træner Jean Schmücker dirigerede bokserne, ser ligeledes frem til at skulle bokse og til at støtte op om sin bror:

»Det er meget specielt. Det giver os noget ekstra og er en helt særlig følelse. Vi giver den begge to gas og støtter hinanden både i forberedelserne og på stævneaftenen. Jeg har mine tilskuere med, og han har sine tilskuere, så når vi begge bokser, er det dobbelt op,« siger Ali Hussein, som også glæder sig til gensynet med Royal Arena:

»Det bliver en spændende aften. Det var rigtig fedt at bokse i Royal Arena sidste år. Jeg har ikke prøvet noget, der var bedre. Det var en kamp mod en anden hjemlig dansk bokser, og stemningen var rigtig fed. Det er noget helt andet end at bokse på mindre stævner i Tyskland, som jeg har gjort tidligere. Jeg er klar til alt, hvad der kommer. Formen er god, og forberedelserne fungerer, så det hele kører, som det skal.«

Hamza Hussein og Ali Hussein har også begge et bud på, hvad publikum kan forvente sig, hvis de overvejer at købe billet.

»Jeg leverer et show, og jeg er stærk, hurtig og bevægelig. Jeg leverer forskellige stilarter under mine kampe. Jeg kommer ikke til at bokse på den samme måde konstant, men jeg vil som altid forsøge at forvirre mine modstandere rigtig meget. Publikum kan godt begynde at glæde sig til en seværdig kamp,« siger Ali Hussein, mens Hamza Hussein leverer følgende slutreplik:

»Publikum kan forvente en teknisk og eksplosiv Hamza, som er hurtig på benene som altid, og som bokser med et godt overblik. De kan også forvente, at de hårde stød vil blive leveret og ramme min modstander.«

Der kommer til at være adskillige professionelle kampe på programmet den 25. maj med nogle af de bedste danske profboksere i internationale matchninger. Det er anden gang i træk, at der er en VM-kamp på programmet ved Danish Fight Night, og den store boksefest afvikles som bekendt i Royal Arena Hall, der er en tilpasset og intim version af den store Royal Arena, og publikum kommer helt tæt på ringen med godt udsyn fra alle pladser. Billetsalget er åbnet hos Ticketmaster.

Hovedkampene transmitteres direkte af Pluto TV fra klokken 20.45, og de indledende kampe sendes forskudt lige efter live-sendingen. Pluto TV kan hentes som app eller ses via pluto.tv. Pluto TV kan tilgås og streames gratis på tværs af mobil, web, smart tv og tilsluttede tv-enheder. Uden log in.

Køb billetter på Ticketmaster

Fakta om Hamza Hussein

  • 24 år, født i København
  • Bor i Husum
  • Læser til maskinmester i København
  • Træner til daglig i Bispebjerg Bokseklub
  • Højde: 193 centimeter
  • Kampvægt: 91 kilo (cruiservægt)
  • Rekordliste som professionel: 6-0
  • Rekordliste som amatør: 8-0
  • Dansk mester i 2022 i 92-kilo-klassen

Fakta om Ali Hussein

  • Født 07.04.1987 i Libanon, men kom til Danmark som 1-årig.
  • Bor i Tingbjerg i København.
  • Træner til daglig i Bispebjerg Bokseklub, som han samtidig er formand for. Der var også tre år med fokus på kickboxing og thaiboksning.
  • Højde: 180 cm.
  • Kampvægt: 72,5 kg (mellemvægt).
  • Rekordliste som professionel: 9-2-1 (3 KO).
  • Rekordliste som amatør: 31 kampe, 26 sejre.
  • Sjællandsk mester i 2015 samt en række andre turneringssejre.