Stærk og rutineret dansk bokser debuterer som professionel i Royal Arena

25-årige Nikki Møller Nielsen, som både har været dansk og nordisk mester, debuterer som professionel bokser ved det store VM-boksegalla den 25. maj.

Efter mere end 100 kampe som amatørbokser og et væld af mesterskaber i bagagen tager den hårdtslående Nikki Møller Nielsen nu springet til de professionelles rækker og stiller op til kamp, når Bettina Palle den 25. maj afholder VM-boksegalla i Royal Arena i København.

Det er ved samme arrangement, hvor Dina Thorslund skal forsøge at forsvare sine to store VM-titler (WBC og WBO) i bantamvægt mod den officielle udfordrer Seren Cetin fra Tyrkiet.

Nikki Møller Nielsen er et stort boksetalent, som har intet mindre end 10 jyske- og 5 danske mesterskabstitler samt et nordisk mesterskab i bagagen. Han har adskillige landskampe på CV’et og har blandt deltaget ved U19-verdensmesterskaberne i Sankt Petersborg i Rusland, hvor han nåede ottendels-finalen.

»Jeg ser frem til at debutere i Royal Arena. Der er altid god stemning, og setuppet er godt gennemført. Publikum kan forvente en kampklar bokser, der altid øger tempoet, jo længere kampen skrider frem. Én, der presser sin modstander, og som ikke trækker sig, hvis modstanderen prøver at vise sit værd,« siger Nikki Møller Nielsen, som selv beskriver sine styrker som bokser på følgende måde:

»Jeg er en fysisk stærk bokser med et godt overblik. Jeg reagerer hurtigt og eksplosivt, når jeg ser åbningerne, som jeg ved kommer. Derudover har jeg bokset mod mange forskellige boksere med hver deres stil, hvilket gør, at jeg hurtigt kan tilpasse mig min modstander.«

Nikki Møller Nielsen, som til daglig arbejder som konstruktionsingeniør hos den rådgivende ingeniørvirksomhed DRIAS, er en stabil, rutineret og hårdtslående jyde, der har begge ben solidt plantet på jorden. Der er altid garanti for spændende, medrivende og seværdige boksekampe, når han træder ind i bokseringen. Han har et fantastisk powerslag med sin højrehånd, som sjældent ses herhjemme i amatørrækkerne, og det bliver derfor endnu mere spændende at se ham med de noget mindre boksehandsker, som der bokses med på den professionelle boksescene.

Nikki Møller Nielsen, som skal bokse i super mellemvægt, fik sin boksemæssige opdragelse i barndomsklubben Grindsted Atlet Klub, inden han rykkede til BK Wedala i Vejle og senest FAK Aarhus, hvor han i dag trænes af Gert Max.

Som amatør mødte han blandt andet den nuværende profbokser Emil Kot fire gange og vandt tre af disse opgør. Han har ligeledes mødt profkollegaen Amre Allman i 2020, hvor Nikki brutalt knockoutede Allman i 2. omgang. Og ved DM i 2020 tørnede Nikki Møller Nielsen og Jacob Bank, som i dag har stor succes som profbokser, sammen, og Nikki tabte ved den lejlighed på en tæt og omdiskuteret 3-2 split decision.

Om bevæggrunden for at tage springet til professionel boksning siger Nikki Møller Nielsen selv følgende:

»Samtlige af mine boksetrænere har gennem tiden efterspurgt, om jeg ikke burde skifte over til professionel boksning på grund af den boksestil, som jeg har. Jeg har dog været af den overbevisning, at man først skal skifte over, når man har en vis bagage og erfaring med sig. Det kan jeg med ro sige, at jeg har efter 16 år som aktiv bokser. Jeg søger generelt nye udfordringer, hvilket jeg forventer at kunne få gennem en ny tilværelse som professionel.«

Den store boksefest afvikles som bekendt i Royal Arena Hall, der er en tilpasset og intim version af den store Royal Arena, og publikum kommer helt tæt på ringen med godt udsyn fra alle pladser. Billetsalget er åbnet hos Ticketmaster.

Hovedkampene transmitteres direkte af Pluto TV fra klokken 20.45, og de indledende kampe sendes forskudt lige efter live-sendingen. Pluto TV kan hentes som app eller ses via pluto.tv. Pluto TV kan tilgås og streames gratis på tværs af mobil, web, smart tv og tilsluttede tv-enheder. Uden log in.

Køb billetter på Ticketmaster

Danish Fight Night på Facebook

Fakta om Nikki Møller Nielsen

  • Født: Den 16. august 1998
  • Vægtklasse: Super mellemvægt
  • Højde: 186 cm høj.
  • Har bokset 112 kampe i amatørboksning, heraf 34 landskampe.
  • Barndomsklub Grindsted Atlet klub, herefter Bokseklubben Wedala Vejle og FAK Aarhus.
  • Trænes af den tidligere mangeårige FAK-træner i Aarhus, Gert Max.
  • Bor i Aarhus-forstaden Hørning.
  • Arbejder som konstruktionsingeniør hos virksomheden DRIAS.