Mathias Hansen vender tilbage til Royal Arena med frisk knockoutsejr i bagagen

Den pt. yngste danske professionelle sværvægtsbokser Mathias Hansen er klar til en ny opgave, når der er Danish Fight Night den 25. maj.

Den 23-årige danske sværvægtsbokser Mathias Hansen fra Aabenraa møder nemlig op med en frisk knockoutsejr i bagagen, når han den 25. maj er klar igen til at bokse i Royal Arena i København ved det kommende Danish Fight Night-boksegalla.

Det er ved samme event, hvor den danske verdensmester Dina Thorslund bokser hovedkamp, når hun skal forsøge at forsvare sine to VM-titler (WBC og WBO) mod den officielle udfordrer Seren Cetin fra Tyrkiet.

»Jeg ser meget frem til at bokse igen den 25. maj. Publikum kan forvente en glad Mathias Hansen, som glæder sig til at bokse for dem alle sammen. Det er altid en stor oplevelse at bokse i Royal Arena. Jeg går altid i ringen med et smil på læben, hvor mange andre måske ser lidt mere sure ud. Og så medbringer jeg nogle højlydte fans og kammerater, som tager turen til København igen,” siger Mathias Hansen, som skulle have bokset samme sted den 24. februar, men fik sin kamp aflyst, da hans modstander blev arresteret af dansk politi og udvist af landet på grund af en tyverisag.

»Det var selvfølgelig irriterende, men jeg tog det ikke så tungt igen, fordi jeg på forhånd vidste, at jeg også skulle bokse i Aabenraa to uger efter. At få lov til at bokse på min hjemmebane i lille Aabenraa er jo kæmpestort for mig. Det betyder rigtigt meget, at man kunne stable det på benene og få en udsolgt hal, hvor jeg vandt en knockoutsejr i 1. omgang,« tilføjer den 112 kilo tunge bokser.

Mathias Hansen stoppede den pågældende aften i Sønderjyllandshallen effektivt sin polske modstander, som ellers tidligere havde gået tiden ud mod den danske cruiservægter Jeppe Møller Christensen.

»Min modstander nåede ikke at vise så meget, for jeg lugtede bare blod fra starten af. Der gik ikke længe, så kunne jeg mærke, at denne kamp kunne jeg godt lukke. Jeg startede med at sætte det hele op med nogle gode dybe stød, som ramte rigtig godt, og så røg han ned på en lige højre til kæben. Han rejste sig på otte, men kamplederen valgte fornuftigvis at stoppe kampen,« siger Mathias Hansen.

Den talentfulde sønderjyske bokser får stadig gode råd og vejledning af Tina Hansen, men trænes til daglig af Brian »Kagge« Hansen, som er cheftræner for bokseklubben i hjembyen Aabenraa. Mathias er med sine 23 år den yngste af de i alt fem aktive sværvægtere i dansk professionel boksning, og han har derfor fremtiden for sig og god tid til at udvikle sig markant.

»Jeg synes, at det hele spiller. Der er sket en del siden min debutkamp. Jeg bliver bedre og bedre kamp for kamp. Det har været tydeligt at se. Jeg tror også, at de fleste kan se, at jeg føler mig rigtig godt tilpas i ringen, og det smitter positivt af på min boksning. Jeg har stadig mange år foran mig, og jeg kan bygges ordentligt op og nå at udvikle mig rigtig meget. Jeg er sikker på, at det hele nok skal blive megagodt,« lyder det håbefuldt fra Mathias Hansen, som meldes i god form med to daglige træningspas.

Mathias Hansen, der boksede 30 kampe som amatør med blandt andet en sølvmedalje ved U17-EM som et af højdepunkterne, måler 192 centimeter og har en kampvægt, der ligger mellem 110 og 112 kilo. På trods af sin størrelse er han en meget bevægelig bokser, der er hurtig på hænder og fødder, og som leverer meget tempofyldt boksning med eksplosive kombinationer og kvikke undvigemanøvrer.

Der kommer til at være adskillige professionelle kampe på programmet den 25. maj med nogle af de bedste danske profboksere i internationale matchninger. Det er anden gang i træk, at der er en VM-kamp på programmet ved Danish Fight Night, og den store boksefest afvikles som bekendt i Royal Arena Hall, der er en tilpasset og intim version af den store Royal Arena, og publikum kommer helt tæt på ringen med godt udsyn fra alle pladser. Billetsalget er åbnet hos Ticketmaster.

Hovedkampene transmitteres direkte af Pluto TV fra klokken 20.45, og de indledende kampe sendes forskudt lige efter live-sendingen. Pluto TV kan hentes som app eller ses via pluto.tv. Pluto TV kan tilgås og streames gratis på tværs af mobil, web, smart tv og tilsluttede tv-enheder. Uden log in.

Fakta om Mathias Nissen Hansen

  • Født: 28. februar 2001 i Sønderborg (opvokset i Blans)
  • Nuværende bopæl: Broager og Aabenraa
  • Højde: 192 cm
  • Kampvægt: Ca. 110 kilo
  • Nickname: »Hitman«
  • Træner: Brian »Kagge« Hansen (Aabenraa BK)
  • Rekordliste som professionel: 4-0 (2 KO)
  • Amatørkarriere: 30 kampe (Felsted Bokseklub og senere Aabenraa Bokseklub) heraf flere landskampe
  • Meritter som amatør: Sølv ved U17-EM i Bulgarien i 2017; 3 gange dansk mester som ungdomsbokser: 1 gange jysk mester; Guld ved Golden Olympic Gloves i Estland (2016)
  • Begyndte til boksning som 11-årig efter et ophold på julemærkehjem for at tabe sig og holde formen ved lige