Sarah Mahfoud tvunget til at droppe kamp den 13. januar for at fastholde stor VM-kamp

Den danske bokser er garanteret en VM-kamp mod australske Skye Nicolson i sin næste kamp, men må alligevel ikke bokse forberedelseskamp i januar.

Sarah Mahfouds planlagte WBC Silver-titelkamp mod ubesejrede Michela Braga er aflyst.

Det ligger fast efter, at WBC har stillet promotor Bettina Palle et ultimatum om, at Sarah Mahfoud enten skal vælge at fastholde sin status som officiel udfordrer til den forestående VM-kamp mod Skye Nicolson uden at bokse kampe i mellemtiden - eller at give afkald på nomineringen til VM-kampen. Hun vil nemlig ikke kunne bevare sin status som officiel udfordrer, hvis hun bokser kampe i mellemtiden, lyder meldingen.

Tidligere på måneden nominerede WBC den danske bokser til en VM-kamp om den ledige WBC-titel (et af de store, anerkendte VM-titler) mod australske Skye Nicolson, og de respektive lejre blev opfordret til at påbegynde forhandlingerne med 12. januar 2024 som deadline, hvorefter kampen i tilfælde af en manglende afklaring ville blive sendt til åben licitation (det såkaldte purse-offer). Sarah Mahfoud var allerede da programsat til at bokse om WBC Silver-titlen mod Michele Braga, og Bettina Palle meddelte WBC, at Sarah Mahfoud tog imod WBC’s nominering om at blive indstillet til en VM-kamp mod Skye Nicolson.

For få dage siden meddelte WBC imidlertid, at man ikke vil sanktionere Sarah Mahfouds Silver-titelforsvar den 13. januar, hvis hun vil fastholde sin nominering til den store VM-titel, fordi processen omkring den forestående VM-kamp dermed risikerer at blive forsinket, såfremt Sarah Mahfoud enten pådrager sig en skade eller taber kampen, hvorved en ny officiel udfordrer først kan udpeges herefter.

»Det er fortvivlende og ærgerligt overfor Sarah Mahfoud, Michela Braga og det danske boksepublikum, det er samtidig en beslutning, der er svær at gå imod eller protestere over, for hele missionen har jo været at skaffe Sarah Mahfoud en ny stor VM-kamp, og vi tør ikke risikere, at den chance forpasses,« siger Bettina Palle.

Sarah Mahfoud, som var i fuld gang med forberedelserne til boksekampen den 13. januar, er ligeledes skuffet over nyheden.

»Jeg er meget ked af, at jeg alligevel ikke får mulighed for at bokse i januar og vise mig frem for det danske boksepublikum. Det er irriterende ærgerligt, men mit ultimative mål har hele tiden været at sikre mig en ny VM-kamp igen, og derfor må jeg følge de anvisninger, der bliver givet. Jeg har ikke tænkt mig at træde til side og lade Sky Nicholson snuppe VM-titlen ved at møde en anden modstander. Hun slipper ikke for at møde mig, og jeg skal nok blive verdensmester igen,« siger hun.
Sarah Mahfoud glæder sig nu til at se boksning fra ringside i Royal Arena, samt opleve stemningen på en anden måde end hun plejer.

Det store boksestævne den 13. januar i Royal Arena gennemføres med de øvrige kampe og den oprindelige hovedkamp mellem Oliver Meng (nummer 15 på WBA’s verdensrangliste) og Felice Moncelli, der kæmper om WBA Continental Europe-titlen i super weltervægt.

Desuden vil der stadig blive kæmpet om den ledige WBC Silver-titel i fjervægt, som Sarah Mahfoud altså nu afgiver. Promotor Bettina Palle har i al hast sikret sig retten til at arrangere en kamp mellem to ubesejrede titeludfordrere i form af Michela Braga, som dermed alligevel kommer i kamp, og den London-baserede Elizabeth Oshoba fra Nigeria.

Begge boksere er ubesejrede i 6 kampe, og der er tale om to stærke og ærgerrige fightere på vej frem, og som begge allerede tilhører verdenseliten.

Efter blot 6 kampe er den 24-årige Oshoba eksempelvis allerede placeret som nummer 11 på IBF’s verdensrangliste og helt oppe som nummer 8 i super fjervægt på BoxRec’s uafhængige computerrangliste. Michela Braga ligger til sammenligning nummer 15 på IBF’s verdensrangliste og nummer 23 på BoxRec’s computerrangliste.

Der kommer også kampe med de danske boksere Hamza Hussein, Mathias Hansen og Thorbjørn Boudigaard samt et forprogram med kampe i olympisk boksning (3 gange 3 minutter).

Derudover vil Bettina Palle snarest løfte sløret for et nyt spændende dansk boksernavn, der bokser sin første professionelle kamp i Royal Arena den 13. januar.

Køb billetter på Ticketmaster

Danish Fight Night på Facebook

Foto: Søren Tidmand