Bonuskamp: Thorbjørn Boudigaard jagter sejr i Royal Arena efter hård debutkamp

Thorbjørn Boudigaard, som tabte sin debutkamp i en hårdt matchet danskerkamp, får en ny chance for at komme på vindersporet, når der er Danish Fight Night den 7. oktober. En ekstra kamp med garanti for dramatik er føjet til programmet.

22-årige Thorbjørn Boudigaard fra Skive var med til at levere en yderst seværdig publikumsfight, da han den 26. maj debuterede i en knaldhård matchning mod sin ubesejrede landsmand Hamza Hussein fra København. 

Hamza Hussein og Thorbjørn Boudigaard havde ingen betænkeligheder med at stille op mod hinanden i en hård matchning ved det seneste boksestævne i Royal Arena. De gav sig fuldt ud, og publikum fik dermed fuld valuta for pengene. Opgøret endte med en pointsejr til Hamza, og publikum får nu lejlighed til at se begge boksere i aktion mod udenlandske modstandere.

»Jeg glæder mig sindssygt meget. Der var en rigtig fed stemning i arenaen sidste gang. Jeg glæder mig bare til at gå i ringen og vise de ting, som vi har arbejdet videre på siden sidst. Jeg gik direkte i gang med træningen lige efter kampen og har arbejdet hårdt lige siden, så jeg er i rigtig god form og ser frem til en kamp i et meget højt tempo,« siger Thorbjørn Boudigaard, som har analyseret sin kamp mod Hamza Hussein og denne gang føler sig bedre forberedt på at optræde i Royal Arena.

»Det var min første kamp i tre år. Det er lang tid at være væk fra en boksering. Jeg startede skidegodt i første omgang, men så lukkede jeg ham ind i kampen. Jeg vil ikke komme med deciderede undskyldninger, men jeg tror, at nervøsiteten op til kampen tog lidt hårdere på mig, end jeg lige havde regnet med. Jeg mærkede det meget hårdere i kroppen end først forventet. Det tror jeg havde en del at sige.«

Denne gang skal han op mod ungarske Tamas Kozma. Den 30-årige ungarer blev i et hæsblæsende opgør stoppet af danske Tobias Sørig i anden omgang den 26. maj i Royal Arena, men Tamas Kozma var selv farlig indtil knockoutstødet og må alt andet lige betegnes som noget stærkere end hans rekordliste på 6 sejre, 10 nederlag og 3 uafgjorte kampe umiddelbart antyder.

Ungareren har nemlig bokset flertallet af sine kampe på udebane mod stærke hjemmebaneboksere (9 af dem var ubesejrede) og har til trods for de svære vilkår leveret flere overraskelser. Han har eksempelvis tre sejre på udebane mod ubesejrede boksere som Andrea Roncon i Italien, David Hosek i Tyskland og Kent Erik Bådstad i Norge. Sidstnævnte var norsk mester i amatørrækkerne og landsholdsbokser, da han gik over som professionel, men blev altså slået ud af Kozma.

Thorbjørn Boudigaard kan da også tage et gevaldigt spring op ad BoxRec’s computerrangliste i cruiservægt, hvis han i sin blot anden kamp som professionel kan gøre Tobias Sørig kunsten efter og besejre den rutinerede ungarer.

»Jeg ser ham som en rigtig god opbygningsmodstander. Han er en farlig journeyman, som er akavet, og han slår skidehårdt. Det skal man virkelig være opmærksom på i de første omgange. Men jo hurtigere man kan tage hans lyst til at være i ringen væk fra ham, des bedre chance har man for at besejre ham. Publikum kan igen forvente en rigtig god kamp i et højt tempo, og så vil jeg selvfølgelig gøre mit allerbedste og også forsøge at stoppe ham.«

Thorbjørn Boudigaard fra Bokseklubben Limfjord i Skive har som amatør over 25 kampe i startbogen. Det er blevet til en del mesterskabsmedaljer og turneringssejre som ungdomsbokser, og han har også været på landsholdet. Det har dog været svært at få nok kampe i de tungere vægtklasser de seneste år, og derfor har han længe ønsket at leve drømmen ud og prøve lykken som professionel bokser.

I hovedkampen den 7. oktober stiller Sarah Mahfoud op mod den tidligere mangedobbelte verdensmester Marcela Acuña i en kamp om WBC’s Silver-titel i fjervægt. Der er også kampe med blandt andre Oliver Meng, Enock Poulsen, Mathias Hansen, Victor Ramon, Hamza Hussein og et spændende opgør mellem Ali Hussein og Yusub Pashaev. Boksepromotor Bettina Palle kan desuden i samarbejde med Herlev Boxing snart løfte sløret for en række indledende amatørkampe med en særlig overraskelse iblandt.

Danish Fight Night afvikles i Royal Arena Hall, der er en tilpasset og intim version af Royal Arena.

Billetter kan købes hos Ticketmaster

TV: Boksestævnet kan ses på Pluto TV Sport. Pluto TV kan hentes som app eller ses via pluto.tv. Pluto TV kan tilgås og streames gratis på tværs af mobil, web, smart tv og tilsluttede tv-enheder. Uden log in.